Vladislav Gribincea ar putea deveni judecător la Curtea Supremă de Justiție

  • 16 Mai 14:32
Vladislav Gribincea ar putea deveni judecător la Curtea Supremă de Justiție

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat astăzi raportul Comisiei de evaluare externă a candidatului la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, Vladislav Gribincea, transmite IPN.

Comisia a conchis în unanimitate că Vladislav Gribincea corespunde criteriilor de integritate etică și financiară prevăzute de legislație.

Vladislav Gribincea a fost președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova în perioada 2010-2022, iar în prezent deține interimatul funcției de director al Programului Justiție. Este membru al Uniunii Avocaților din Republica Moldova, iar începând cu anul 2002, reprezintă reclamanții în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, precum și în litigii strategice la nivel național. A fost implicat în calitate de expert în elaborarea Strategiei de Reformare a Sectorului de Justiție pentru anii 2011-2016, precum și în reformarea legislației cu privire la organizarea judecătorească, procedura civilă și procedura penală.

Până în prezent, din cele 15 rapoarte ale Comisiei de evaluare externă recepționate, CSM a constatat promovarea evaluării în 11 cazuri, în trei dintre ele s-a constatat nepromovarea evaluării de către candidați, iar examinarea unui raport a fost amânată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău