Vladislav Gribincea a depus jurământul în calitate de judecător CSJ

  • 28 Iunie 14:10
Vladislav Gribincea a depus jurământul în calitate de judecător CSJ

Vladislav Gribincea, numit în funcție la Curtea Supremă de Justiție, a depus astăzi jurământul în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta este primul magistrat CSJ desemnat în funcție din rândul non-judecătorilor, transmite IPN.

Președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman, a declarat că Vladislav Gribincea a fost numit în funcția de judecător al CSJ prin decret prezidențial. El urmează să-și înceapă activitatea din data de 1 iulie.

„E o mare responsabilitate. Așteptările sunt mari și eu vă asigur că eu voi face tot ce pot ca să nu dezamăgesc”, a menționat Vladislav Gribincea.

Vladislav Gribincea a fost președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova în perioada 2010-2022, iar în prezent deține interimatul funcției de director al Programului Justiție. Este membru al Uniunii Avocaților din Republica Moldova, iar începând cu anul 2002, reprezintă reclamanții în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, precum și în litigii strategice la nivel național. A fost implicat în calitate de expert în elaborarea Strategiei de Reformare a Sectorului de Justiție pentru anii 2011-2016, precum și în reformarea legislației cu privire la organizarea judecătorească, procedura civilă și procedura penală.

CSM urmează să mai numească încă 12 judecători la CSJ. Potrivit Legii cu privire la Curtea Supremă de Justiție, din componența celor 20 de judecători la CSJ, 11 fac parte din rândul judecătorilor, iar ceilalți 9 din rândul non-judecătorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Mon
26
Tue
26
Wed
25
Thu
23
Fri
22
Arhivă Radio Chișinău