Vladimir Voronin: Trebuie să ne consolidăm și să înțelegem că de noi depinde sănătatea noastră

  • 11 Iunie 2020 08:24
Vladimir Voronin: Trebuie să ne consolidăm și să înțelegem că de noi depinde sănătatea noastră

Toți anii aceștia atenția față de instituțiile medicale, față de medicină, față de medici, de salarizarea lor, față de pregătirea lor a fost la cel mai scăzut nivel. De fapt, banii care erau îndreptați spre dezvoltarea medicinei au fost folosiți nu știe nimeni în ce scopuri. Acestea toate au astăzi o urmare”. Declarația aparține fostului președinte al țării Vladimir Voronin și a fost făcută în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul de televiziune Jurnal TV, notează IPN.

Referitor la demiterea guvernului condus de Ion Chicu, Vladimir Voronin susține că acest lucru nu este o problemă, problema este de fapt cine va veni în locul acestui guvern.

„Nu știu dacă demiterea guvernului sau demiterea celor care conduc lupta aceasta contra pandemiei va schimba radical situația. Asta noi, cetățenii Republicii Moldova trebuie să ne consolidăm eforturile și să înțelegem că de noi depinde sănătatea noastră. Nu știu pe cine vom aduce. Să nu schimbăm rău cu rău, dar e mai rău fără de rău”, a declarat liderul PCRM.

Fostul președinte susține că în condițiile actuale, schimbarea guvernului, dar și a celor care coordonează măsurile împotriva pandemiei, este un lucru deloc ușor și necesită consultații cu specialiștii din domeniu.

„Să vrei e una, să poți e alta. Aici trebuie experiență. Îi schimbăm în legătură că nu au luat măsurile respective, că nu au făcut tot ce este necesar în această pandemie? Trebuie de clarificat în ce măsură depinzi de ei, de toți acești organizatori ai medicinei noastre naționale. Dacă îi schimbăm și îi punem pe alții, acești alții, de mâine, nu vor purta nicio responsabilitate pentru ce este astăzi, ceea ce a fost ieri, ceea ce poate să urmeze mâine. Nu pot să ofer un răspuns categoric: haideți să schimbăm, să-l punem pe Năstase și el va face mai multă treabă. Este nevoie de o consultație mai largă cu specialiștii, medicii, academicienii în medicină”, a adăugat Vladimir Voronin.

Analizând situația în ansamblu, liderul Partidului Comuniștilor consideră că Republica Moldova trebuie să meargă la alegeri anticipate: „Trebuie de hotărât această problemă, de trecut la alegeri anticipate, de ales un parlament ca lumea, de ales un președinte cum se cade, de format o echipă de oameni specialiști, oameni care îi doare de această țară, nu care vin să se îmbogățească. Noi toți purtăm vina pentru ceea ce avem astăzi în țară. Ei nu au venit din capul lor, pe ei i-au votat și i-au adus cineva în Parlament și la guvernare”. ­

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău