Vladimir Voronin: „Imediat ce a revenit Dodon de la Moscova, Aeroportul Internațional Chișinău și-a schimbat proprietarul. Pentru ce și pentru cine – trebuie să ne lămurim noi toți ”

  • 24 Decembrie 2019 08:03
Vladimir Voronin:  „Imediat ce a revenit Dodon de la Moscova, Aeroportul Internațional Chișinău și-a schimbat proprietarul. Pentru ce și pentru cine – trebuie să ne lămurim noi toți ”

Fostul președinte Vladimir Voronin susține că ideea de a restabili activitatea aeroportului de la Mărculești și de a construi un aeroport în sudul Republicii Moldova nu i-ar aparține nici șefului statului Igor Dodon, nici Guvernului condus de Ion Chicu. El nu a spus cui i-ar aparține această idee, dar a lăsat să se înțeleagă că ar veni din Federația Rusă, transmite IPN.

Vladimir Voronin a remarcat, într-o emisiune la TVC 21, că „imediat ce a revenit Dodon de la Moscova, Aeroportul Internațional Chișinău și-a schimbat proprietarul. Imediat ce a revenit de la Moscova, premierul Ion Chicu și-a lăsat toate activitățile și a plecat să inspecteze aeroporturile de la Bălți și Mărculești. Pentru ce și pentru cine – trebuie să ne lămurim noi toți împreună”, a comentat fostul președinte Vladimir Voronin.

El a mai subliniat că Aeroportul Internațional Chișinău este o afacere profitabilă, iar taxa de 9 euro pe care o plătesc călătorii nu a fost anulată nici de administrația precedentă a companiei Avia Invest, nici de actuala conducere. Aeroportul ar putea să achite toate datoriile și ar putea să înceapă să aducă profit. El susține că o astfel de afacere profitabilă pentru buget poate fi distrusă doar de cei care au un anumit ordin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău