Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au inaugurat o porțiune importantă a gazoductului Turkish Stream

  • 20 Noiembrie 2018 08:44
Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au inaugurat o porțiune importantă a gazoductului Turkish Stream www.hurriyetdailynews.com

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la Istanbul, împreună cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la o ceremonie care a marcat încheierea lucrărilor la o porțiune importantă a gazoductului Turkish Stream.

Vladimir Putin a declarat că gazoductul va face din Turcia un pol energetic extrem de important pentru regiune. Cele două țări au dorit să semnaleze, prin ceremonia de ieri, că au depășit tensiunile provocate de doborârea unui avion rus în Siria de aviația Ankarei, relatează Rador.

Recep Tayyip Erdoğan a declarat la finalul ceremoniei de finalizare a lucrărilor că relațiile dintre Ankara și Moscova nu sunt supuse presiunilor unor terțe părți, aluzie la Statele Unite, potrivit sursei.

Gazprom a început construcția secțiunii maritime a conductei "Turkish Stream" în luna mai 2017. Gazoductul este proiectat să tranziteze Turcia pe fundul Mării Negre spre sudul Europei, ocolind Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău