Vladimir Putin: Rusia nu a luat Crimeea. A fost a noastră întotdeauna

  • 21 Iunie 2020 18:19
Vladimir Putin: Rusia nu a luat Crimeea. A fost a noastră întotdeauna

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că "nu Rusia a luat Crimeea, ci populația peninsulei a ales în mod democratic ca Crimeea să intre în componența Rusiei".

Șeful statului rus a făcut această declarație în timpul interviului acordat pentru filmul "Rusia. Kremlin. Putin", un fragment al căruia a fost transmis de postul de televiziune "Rossia-1". "În primul rând, Crimeea a fost a noastră întotdeauna, chiar și din punct de vedere juridic. În al doilea rând, nu noi am luat Crimeea înapoi, ci poporul care trăiește în Crimeea a luat decizia unirii cu Rusia" - a subliniat Vladimir Putin.

Liderul rus a declarat că ar vrea să amintească "tuturor observatorilor interesați" că "acesta este cel mai înalt nivel de manifestare a democrației". "Iar dacă acest lucru este așa, atunci acest lucru pur și simplu trebuie acceptat, iar decizia oamenilor trebuie tratată cu respect" - a adăugat Vladimir Putin. Președintele Rusiei a făcut un accent deosebit și pe faptul că Rusia nu are divergențe cu poporul Ucrainei, iar fricțiunea a apărut cu conducerea de la vârful Ucrainei.

"Noi nu ne-am certat cu Ucraina, ci am avut puncte de vedere diferite față de cei care se află la conducere în Ucraina" - a declarat Vladimir Putin. "Ucraina, poporul ucrainean a fost poporul nostru frate și așa și va rămâne pe veci" - a subliniat președintele rus.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău