Vladimir Putin: Procedura de destituire împotriva lui Donald Trump s-ar baza pe acuzații inventate

  • 19 Decembrie 2019 13:46
Vladimir Putin: Procedura de destituire împotriva lui Donald Trump s-ar baza pe acuzații inventate

Procedura de destituire din Congresul SUA împotriva președintelui american Donald Trump pentru abuz de putere se bazează pe acuzații "complet inventate", a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, relatează AFP și Reuters, preluat de AGERPRES.

"Mai trebuie să treacă și prin Senat, unde republicanii sunt majoritari. Și este puțin probabil că își doresc să înlăture de la putere un reprezentant al partidului lor pe baza unor acuzații complet inventate", a afirmat Putin, răspunzând unei întrebări despre relațiile ruso-americane, la conferința sa de presă anuală tradițională, transmisă în direct de televiziuni.

Președintele rus a mai spus că actuală criză care zguduie Washingtonul nu este decât "continuarea luptelor politice interne" din SUA.

"Partidul care a pierdut alegerile, Partidul Democrat, încearcă să obțină rezultate prin alte mijloace și alte instrumente, acuzându-l pe Trump că a complotat cu Rusia. Ulterior, s-a dovedit că nu a fost cazul. Iar acum, au inventat o poveste de presiune asupra Ucrainei", a adăugat Putin.

Donald Trump a devenit miercuri seara al treilea președinte al SUA pus sub acuzare. El este acuzat că a cerut Ucrainei să îl ancheteze pe unul dintre potențialii săi rivali la alegerile prezidențiale din 2020, democratul Joe Biden.

Putin a mai afirmat că Rusia este pregătită să cadă de acord asupra unui nou tratat START privind armele cu SUA, dar că nu a existat niciun răspuns la propunerile Moscovei.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău