Vladimir Putin nu va fi invitat în Congresul SUA

  • 25 Iulie 2018 09:48
Vladimir Putin nu va fi invitat în Congresul SUA

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va fi invitat în Congresul Statelor Unite în cazul în care va efectua o vizită oficială la Washington, afirmă Paul Ryan, șeful Camerei Reprezentanților și unul dintre liderii Partidului Republican, scrie Mediafax.

Afirmațiile reflectă disensiunile puternice între liderii din Congresul SUA și președintele american, Donald Trump, care vrea să îl invite pe Vladimir Putin într-o vizită la Washington.

"În mod sigur, nu îi vom oferi (președintelui rus Vladimir Putin -n.red.) invitația de a participa la o ședință a Congresului. Este ceva rezervat aliaților", a declarat Paul Ryan marți după-amiază, potrivit agenției de presă Reuters.

Întrebat despre întâlnirile lui Donald Trump cu Vladimir Putin, Paul Ryan a explicat că nu are o problemă cu acest lucru, dar a subliniat că important este mesajul transmis liderului de la Kremlin. "Dacă mesajul este «opriți ingerințele asupra țării noastre, opriți încălcarea suveranității», atunci eu îl susțin. Acesta este mesajul care contează, dar putem fi întotdeauna mai fermi decât atât", a subliniat Paul Ryan.

Donald Trump și-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare în președintele Rusiei, Vladimir Putin, decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerințele electorale ruse.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău