Vladimir Putin l-a numit pe autorul „planului Kozak” în funcția de responsabil de relațiile comercial-economice cu R.Moldova

  • 12 Iulie 2018 15:43
Vladimir Putin l-a numit pe autorul „planului Kozak” în funcția de responsabil de relațiile comercial-economice cu R.Moldova

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, l-a numit astăzi pe vicepremierul rus Dmitri Kozak în funcția de reprezentat special pe domeniul dezvoltării relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Un decret în acest sens a fost semnat de către președintele rus. Actul prevede că Dimitri Kozak va fi reprezentantul special al liderului de la Kremlin pe acest domeniu.

Prin același document, Vladimir Putin a declarat nul actul privind numirea fostului vicepremier al Federației Ruse, Dmitri Rogozin, în funcția de reprezentant special pentru regiunea transnistreană.

Menționăm că Dmitri Kozak este autorul „planului Kozak” din 2003, fiind atunci în funcția de consilier al lui Vladimir Putin. Documentul, care viza soluționarea diferendului transnistrean, propunea federalizarea R. Moldova și permentizarea trupelor ruse pe teritoriul țării.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău