Vladimir Putin îi urează ''sănătate'' lui Serghei Skripal, după ieșirea din spital

  • 18 Mai 2018 18:07
Vladimir Putin îi urează ''sănătate'' lui Serghei Skripal, după ieșirea din spital

Președintele rus Vladimir Putin i-a urat ''sănătate'' fostului spion rus Serghei Skripal, care a fost externat vineri dintr-un spital din Salisbury (sud-vestul Angliei), unde a primit îngrijiri timp de mai multe săptămâni, după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic, relatează AFP și Reuters.

''Am auzit astăzi din mass-media că a ieșit din spital. Să-i dea Dumnezeu sănătate!'', a exclamat Putin în cadrul unei conferințe de presă comune cu cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită la Soci, în sud-vestul Rusiei.

''Dacă ar fi fost utilizat un agent toxic militar, această persoană ar fi murit pe loc. Din fericire, el s-a vindecat, a ieșit din spital și sper că va rămâne în viață, sănătos și în siguranță'', a adăugat președintele rus.

Otrăvirea lui Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia a provocat o gravă criză diplomatică între Londra, sprijinită de aliații săi occidentali, și Moscova, acuzată că ar fi responsabilă de atacul survenit la începutul lunii martie, chiar dacă a negat cu fermitate orice implicare.

Această criză a condus la cel mai important val de expulzări din istorie a unor diplomați de ambele părți între Rusia și Occident.

''Am propus în repetate rânduri partenerilor noștri britanici să le oferim orice ajutor necesar în cadrul anchetei. Nu există momentan nicio reacție. Propunerea noastră rămâne deschisă'', a declarat Putin.

Serghei Skripal, 66 de ani, și fiica sa, Iulia, au fost găsiți în stare inconștientă la 4 martie pe o bancă în Salisbury, unde trăiește fostul spion rus, care a ajuns în Marea Britanie după un schimb de agenți efectuat între Statele Unite și Rusia. Poliția britanică apreciază că cei doi au intrat în contact cu otrava la domiciliul lui Serghei' unde fiica sa a venit să-l viziteze din Rusia. În total, nouă locuri, între care trei situate în centrul orașului, au fost decontaminate. Iulia a fost externată la 10 aprilie, conform presei britanice.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău