Vladimir Putin: Este posibil ca hackerii ruși “patrioți” să fie vinovați de implicare în alegerile SUA

  • 02 Iunie 2017 16:29
Vladimir Putin: Este posibil ca hackerii ruși “patrioți” să fie vinovați de implicare în alegerile SUA

Președintele Rusiei Vladimir Putin a negat imixtiunea Excutivului rus în alegerile prezidentiale din Statele Unite, care au avut loc în anul 2016, dar nu a negat posibilitatea ca hackeri ruși patrioți să fie implicați în acte de piraterie informatică, potrivit New York Times, informează The Independent.

Declarația lui Putin reprezintă o repoziționare față de acuzațiile privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale ale statelor occidentale, acesta negând în trecut orice formă de implicare a Kremlinului.

Așa cum „artiștii” își exprimă revolta și pictează toată ziua, hackerii își petrec timpul atacând adversarii, a explicat președintele rus. “Dacă sunt cuprinși de patriotism, își aduc contribuția, cred ei, la dreptul de a lupta cu cei care vorbesc Rusia de rău“, a completat Vladimir Putin.

“La nivel de stat, însă, n-am făcut asta niciodată. Dimpotrivă, încercăm să rezolvăm problema la nivel intern. În orice caz, convingerea mea e că niciun hacker nu va putea să influențeze campania electorală în nicio țară din lume, fie din Europa, Asia sau America”, a ținut să asigure liderul de la Kremlin, reiterând afirmațiile anterioare legate de acest dosar, potrivit Digi24.

Rusia reprezintă principalul subiect al unei investigații referitoare la implicarea sa în alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Poziția lui Vladimir Putin este similară cu cea adoptată de președintele SUA, Donald Trump care a subliniat că oficialii ruși nu se fac răspunzători de implicare în procesul electoral.

Sursa: Calea Europeana

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău