Vladimir Putin e deschis unui dialog cu Olaf Scholz, spune Kremlinul

  • 29 Ianuarie 18:12
Vladimir Putin e deschis unui dialog cu Olaf Scholz, spune Kremlinul

Președintele rus Vladimir Putin este deschis unor contacte cu cancelarul german Olaf Scholz, deși nu are programată nicio convorbire telefonică cu acesta, a declarat duminică, pentru agenția de stat rusă RIA Novosti, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Reacția vine după cancelarul german și-a exprimat intenția de a continua convorbirile directe cu președintele rus, pentru a încerca să facă demersuri în sensul încheierii războiului împotriva Ucrainei, scrie Hotnews.

„Pentru moment, nu există în program nicio discuție convenită (cu Scholz). Putin a fost și rămâne deschis la contacte”, a reacționat Dmitri Peskov, conform RIA Novosti.

Olaf Scholz este citat de cotidianul german Tagesspiegel, într-un interviu publicat duminică, afirmând: „Voi discuta de asemenea din nou cu Putin la telefon, pentru că este necesar să discutăm unul cu altul”.

El a adăugat: „Depinde de Putin să retragă trupele din Ucraina și să pună capăt acestui război teribil, lipsit de sens, care a costat deja sute de mii de vieți”.

Vladimir Putin și Olaf Scholz au discutat ultima oară la telefon la începutul lunii decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
11
Mon
7
Tue
2
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău