Vladimir Putin e deschis unui dialog cu Olaf Scholz, spune Kremlinul

  • 29 Ianuarie 2023 18:12
Vladimir Putin e deschis unui dialog cu Olaf Scholz, spune Kremlinul

Președintele rus Vladimir Putin este deschis unor contacte cu cancelarul german Olaf Scholz, deși nu are programată nicio convorbire telefonică cu acesta, a declarat duminică, pentru agenția de stat rusă RIA Novosti, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Reacția vine după cancelarul german și-a exprimat intenția de a continua convorbirile directe cu președintele rus, pentru a încerca să facă demersuri în sensul încheierii războiului împotriva Ucrainei, scrie Hotnews.

„Pentru moment, nu există în program nicio discuție convenită (cu Scholz). Putin a fost și rămâne deschis la contacte”, a reacționat Dmitri Peskov, conform RIA Novosti.

Olaf Scholz este citat de cotidianul german Tagesspiegel, într-un interviu publicat duminică, afirmând: „Voi discuta de asemenea din nou cu Putin la telefon, pentru că este necesar să discutăm unul cu altul”.

El a adăugat: „Depinde de Putin să retragă trupele din Ucraina și să pună capăt acestui război teribil, lipsit de sens, care a costat deja sute de mii de vieți”.

Vladimir Putin și Olaf Scholz au discutat ultima oară la telefon la începutul lunii decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău