Vladimir Putin dorește ajutorul Italiei pentru remedierea relațiilor dintre Rusia și UE

  • 05 Iulie 2019 09:13
Vladimir Putin dorește ajutorul Italiei pentru remedierea relațiilor dintre Rusia și UE

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că speră ca Italia să lupte pentru remedierea relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană și să-i convingă pe liderii europeni că sancțiunile împotriva Rusiei nu sunt productive, relatează Reuters, preluat de Mediafax.ro.

Declarațiile lui Vladimir Putin au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, organizate la finalul întâlnirii cu prim-ministrul italian Giuseppe Conte în Roma.

Președintele rus a transmis că a observat eforturile Italiei pentru îmbunătățirea relațiilor dintre Administrația de la Moscova și Blocul comunitar, dar înțelege că există anumiți factori care limitează măsurile Italiei.

„Sperăm că Italia își va exprima clar și constant poziția privind îmbunătățirea relațiilor și că se va lupta pentru normalizarea relațiilor dintre Rusia și Europa”, a declarat Vladimir Putin.

 Cele 28 de țări din cadrul Uniunii Europene au impus sancțiuni economice Rusiei în urma anexării Crimeei, în anul 2014, și pentru susținerea separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

Relațiile s-au deteriorat considerabil în urma otrăvirii agentului rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia în Marea Britanie. Marea Britanie a acuzat Rusia de comiterea acestul atac și a cerut partenerilor europeni să extindă sancțiunile împotriva Rusiei.

Sursa:Mediafax.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău