Vladimir Putin avertizează Turcia să nu intervină militar în nord-vestul Siriei. „Să nu lăsăm cel mai grav scenariu să devină realitate"

  • 19 Februarie 2020 19:25
Vladimir Putin avertizează Turcia să nu intervină militar în nord-vestul Siriei. „Să nu lăsăm cel mai grav scenariu să devină realitate

Referindu-se la posibilitatea ca armata turcă să intervină în regiunea siriană Idlib, pentru a opri evacuarea grupurilor insurgente de către armata siriană, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat: „Dacă va fi o operațiune împotriva autorităților legitime și armatei siriene, în mod clar ar fi cel mai grav scenariu. Să nu lăsăm cel mai grav scenariu să devină realitate".

„Suntem determinați să continuăm folosirea contactelor de lucru cu omologii noștri turci pentru a evita escaladarea crizei din Idlib", a precizat Dmitri Peskov, citat de agenția de presă Tass,  citată de mediafax.ro. 

Administrația de la Ankara a amenmințat că ar putea interveni militar în provincia siriană Idlib, de unde armata siriană încearcă să elimine grupurile insurgente susținute de Turcia. „O operațiune militară în Idlib este iminentă. Ar fi ultima zi pentru regimul sirian", a declarat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, potrivit site-ului german N-TV.de.

Turcia și-a atras critici dure pe plan internațional după intervenția militară de la sfârșitul anului 2019 împotriva grupurilor insurgente kurde din nordul Siriei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău