Vladimir Putin a votat în alegerile regionale din Rusia

  • 10 Septembrie 2022 12:19
Vladimir Putin a votat în alegerile regionale din Rusia

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat sâmbătă votul electronic la alegerile municipale și regionale care au început vineri, 9 septembrie, în Rusia și se vor încheia duminică, 11 septembrie, în timp ce Moscova își continuă campania militară în Ucraina, transmite EFE.

„11 septembrie este ziua votului unit în Rusia. Dar se poate vota și anticipat și la distanță. Este un sistem de vot comod și de încredere. Cine poate și vrea să-l folosească, le-o recomand", a declarat Putin într-o înregistrare video publicată de Kremlin, în care se poate vedea cum președintele rus votează de la computerul din biroul său.

Putin și-a exprimat convingerea că alegătorii ruși își vor exprima "poziția activă" și vor vota, transmite AGERPRES.

Este pentru a doua oară când Putin votează la distanță. Prima dată a făcut-o anul trecut, când s-a autoizolat din cauza faptului că mai mulți angajați din cercul său apropiat s-au îmbolnăvit de coronavirus.

Vineri, Rusia a dat startul alegerilor municipale și regionale, cu deschiderea a peste 38.000 de secții de vot. Potrivit autorităților electorale ruse, în cadrul acestor scrutine urmează să fie aleși peste 31.000 de deputați și funcționari în 82 de regiuni ale țării, inclusiv 14 guvernatori, pentru care vor putea vota peste 44 de milioane de alegători din întreaga țară.

Președinta Comisiei Electorale Centrale din Rusia, Ella Pamfilova, a calificat campania electorală drept 'destul de competitivă, energică și animată', candidații opoziției au denunțat faptul că au fost înlăturați sub diverse pretexte din campania electorală.

La Moscova, vor avea loc alegeri în 125 din cele 146 de municipalități ale capitalei, urmând să fie aleși 1.417 deputați municipali dintr-un total de peste 5.700 de candidați.

Spre deosebire de anii precedenți, în acest an practic nu pare să fi existat niciun fel de propagandă electorală și nici nu au avut loc manifestații de sprijin sau proteste, înaintea acestui scrutin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău