Vladimir Putin a semnat legea privind blocarea știrilor false

  • 18 Martie 2019 18:45
Vladimir Putin a semnat legea privind blocarea știrilor false

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea care prevede blocarea știrilor și informațiilor false și denaturate. Documentul a fost publicat pe portalul oficial al informațiilor juridice. Acesta vine să completeze lista informațiilor la care accesul poate fi restricționat la cererea procurorului general sau a adjuncților acestuia, scrie Rador.

În principal, se instituie interdicție la "transmiterea în rețelele de informare și telecomunicație a informațiilor nesigure din punct de vedere social, difuzate sub forma unor mesaje adevărate, care creează o amenințare la adresa vieții și/sau a sănătății cetățenilor și a proprietății, pericolul încălcării în masă a ordinii publice și (sau) a securității publice, o amenințare la funcționarea sau la încetarea funcționării a obiectivelor de importanță vitală, de transport sau de infrastructură socială, a organizațiilor de credit sau a obiectivelor din domeniul energiei sau al comunicațiilor.

Concomitent cu acest document a fost semnată și legea cu amendamentele la Codul contravențiilor administrative al Rusiei, care stabilește amenzi până la 1,5 milioane de ruble pentru răspândirea informațiilor false și denaturate.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău