Vladimir Putin a răspuns la o întrebare legată de Navalnîi

  • 16 Iunie 2021 20:09
Vladimir Putin a răspuns la o întrebare legată de Navalnîi

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că bloggerul Aleksei Navalnîi, care, ignorând cerințele legii Federației Ruse, a părăsit teritoriul țării și nu s-a prezentat la autorități ca o persoană condamnată de două ori la o pedeapsă cu suspendare, a încălcat în mod deliberat legea, scrie Rador.

"În ceea ce privește opoziția noastră nonsistemică și cetățeanul pe care l-ați menționat... În primul rând, acest om știa că încalcă legea în vigoare în Rusia. El era obligat să se prezinte ca o persoană condamnată de două ori la o pedeapsă cu suspendare. Conștient, și vreau subliniez acest lucru, ignorând cerințele legii, acest domn a plecat în străinătate pentru tratament. De îndată ce a părăsit spitalul și și-a postat videoclipurile pe internet, a apărut o astfel de posibilitate" - a declarat Vladimir Putin la o conferința de presă după summitul de la Geneva.

Vladimir Putin consideră că bloggerul Aleksei Navalnîi, care știa că este dat în urmărire de către Rusia, a ales în mod conștient ca el să fie reținut. "El nu a apărut (la înregistrarea după ce a fost externat din spitalul din Germania - n.red.). A ignorat cerința legii și a fost dat în urmărire. Știind acest lucru, a venit (în Rusia - n.red.). Pornesc de la ideea că el a decis în mod deliberat să fie reținut. A făcut ceea ce a vrut, deci despre ce putem vorbi aici" - a declarat Vladimir Putin în timpul conferinței de presă susținută după summitul de la Geneva, răspunzând la o întrebare legată despre arestarea și condamnarea lui Navalnîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău