Vladimir Putin a propus constituirea unei noi COALIȚII în Siria

  • 28 Septembrie 2015 09:24
Vladimir Putin a propus constituirea unei noi COALIȚII în Siria

Vladimir Putin a propus, duminică, 27 septembrie, constituirea unei noi coaliție în Siria pentru combaterea grupării jihadiste Statul Islamic și pentru a-și salva aliatul, președintele Bashar al-Assad.

Propunerea a fost făcută în ajunul unei întâlniri decisive la New York cu omologul său american, Barack Obama, relatează Agerpres.

Într-un interviu pentru televiziunea americană CBS, difuzat duminică, dar realizat în urmă cu câteva zile, președintele Putin a anunțat că el caută să formeze 'cu țările din regiune un fel de cadru de coordonare' a luptei împotriva jihadiștilor din Statul Islamic în Siria și Irak.

Rusia este într-o ofensivă diplomatică și militară în dosarul sirian, o strategie pe care liderul de la Kremlin o va explica luni în fața Adunării Generale a ONU.

Aceste inițiative rusești în Orientul Mijlociu îngrijorează SUA, care se simt din ce în ce mai mult puse în fața faptului împlinit de către Moscova.

Washingtonul și 60 de țări europene și arabe sunnite alcătuiesc de un an o coaliție militară care atacă obiective ale Statului Islamic în Irak și Siria.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău