Vladimir Putin a depus astăzi jurământul pentru al cincilea mandat de președinte al Federației Ruse

  • 07 Mai 16:32
Vladimir Putin a depus astăzi jurământul pentru al cincilea mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a depus astăzi jurământul pentru al cincilea mandat de președinte al Federației Ruse, cu o durată de șase ani, într-o ceremonie boicotată de SUA și de multe țări ale Uniunii Europene din cauza războiului din Ucraina, informează Agerpres.

Într-o ceremonie oficială organizată la Marele Palat al Kremlinului, Putin a jurat cu mâna dreaptă pe un exemplar al Constituției pe care a modificat-o în 2020 pentru a elimina obstacolul legal care îl împiedica să continue la putere, notează EFE.

El le-a promis rușilor că vor învinge ''împreună'' și vor ieși ''mai puternici dintr-o perioadă dificilă'', în plin conflict militar cu Ucraina.

Totuși, el a adăugat că Moscova nu exclude dialogul cu Occidentul, însă a precizat că el trebuie să se desfășoară de pe poziții de egalitate.

În mod tradițional în Rusia, guvernul actual demisionează după inaugurarea prezidențială, pentru a-i permite șefului statului să formeze un nou executiv.

Observatorii politici internaționali așteaptă cu interes să vadă dacă ministrul de externe Serghei Lavrov (74 de ani) va fi desemnat din nou după 20 de ani petrecuți în acest post. Există de asemenea numeroase speculații despre viitorul ministrului apărării Serghei Șoigu, al cărui adjunct Timur Ivanov a fost arestat recent pentru corupție. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău