Vladimir Putin, despre Brexit: Nimeni nu vrea să subvenționeze economiile mai sărace

  • 24 Iunie 2016 18:19
Vladimir Putin, despre Brexit: Nimeni nu vrea să subvenționeze economiile mai sărace

Președintele Rusiei a precizat că Brezit reprezintă alegerea făcută de poporul britanic și este una de înțeles, pentru „nimeni nu vrea să hrănească economiile slabe”.

De asemenea, Vladimir Putin a ținut să sublinieze că Moscova nu a interferat cu rezultatele referendumului, relatează News.ro, citat de Digi24.

„Cred că este de înțeles de ce s-a întâmplat acest lucru; în primul rând, nimeni nu vrea să subvenționeze economiile mai sărace, să susțină alte state, să susțină națiuni întregi. Aparent, poporul britanic nu este mulțumit de modul în care sunt rezolvate problemele în sfera securității, aceste probleme au devenit mai acute în ultima perioadă, odată cu procesele de migrație”, a explicat liderul rus la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai.

Comentariile lui Putin vin după ce premierul britanic David Cameron a spus că „Putin ar fi fericit dacă Marea Britanie iese din UE”.

Potrivit liderului de la Kremlin, astfel de informații reprezintă o tentativă nefericită de a manipula opinia publică.

Britanicii au votat în proporție de 51,9% ca Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord să iasă din Uniunea Europeană. Marea Britanie este prima țară care alege să părăsească blocul comunitar. 

Capitala Londra și Scoția au dat un vot ferm proeuropean, dar acesta a fost subminat de rezultatele slabe ale taberei proeuropene în nordul Angliei, dar și în Țara Galilor. 

Într-o primă reacție, premierul Scoției a declarat că acest rezultat arată clar că populația Scoției se vede ca făcând parte din UE”, o aluzie la o eventuală nouă încercare de desprindere de regat.

La rândul său, în Irlanda de Nord, liderul Sinn Fein a apreciat că votul britanicilor în favoarea părăsirii UE dă tărie cauzei pe care o susține, aceea a convocării unui referendum pe tema reunificării Irlandei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău