Vladimir Cebotari | Nu sunt convins că Stoianoglo este cel pe care și l-ar dori Igor Dodon

  • 29 Noiembrie 2019 09:12
Vladimir Cebotari | Nu sunt convins că Stoianoglo este cel pe care și l-ar dori Igor Dodon

Deputatul democrat Vladimir Cebotari declară că are impresii bune despre candidatul înaintat președintelui Igor Dodon de către Consiliul Superior al Procurorilor la șefia Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo.

Potrivit lui, pretendentul selectat de CSP se bucură de respect în rândul procurorilor, dar că nu este convins că acesta ar fi candidatul pe care și l-ar dori președintele Igor Dodon în funcție. Din acest punct de vedere, Vladimir Cebotari este sceptic în privința desemnării. Totodată, vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popșoi, este de părere că decizia CSP nu a fost o surpriză, transmite IPN.

Vladimir Cebotari susține că Alexandr Stoianoglo are reputația unei persoane care se evidențiază prin opinie separată și care luptă pentru punctul său de vedere. „Lumea mai zice că el nu este persoana care ar putea fi „îndoită”, așa cum spunem noi popular, de către politicieni. Să sperăm. Mi-aș dori acest lucru”, a menționat Vladimir Cebotari la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Totodată, parlamentarul spune că nu există certitudine că președintele Igor Dodon va accepta candidatura lui Alexandru Stoianoglo în fruntea Procuraturii Generale. „Eu sunt convins că încă nu toate lucrurile sunt decise și nu sunt convins că, dacă vorbim despre preferințele politice, acesta este candidatul pe care și l-ar dori președintele Igor Dodon din simplul motiv că, dorim sau nu, el a fost legat de Partidul Democrat și acest lucru ar putea să-l deranjeze pe președinte și pe socialiști”, a afirmat democratul.

Deputatul PAS Mihai Popșoi spune că nu a fost surprins de decizia Consiliului Superior al Procurorilor. Potrivit lui, era cunoscut faptul că Alexandr Stoianoglo, la fel ca și Veaceslav Soltan erau favoriții socialiștilor încă de când le-au fost acordate punctaje maxime de către reprezentantul președintelui Parlamentului în cadrul comisiei de preselecție a candidaților la funcția de procuror general.

„Cât privește profesionalismul domnului Stoianoglo, nu am motive să-l critic. Din memoria mea pe când lucram în cadrul Ambasadei americane și dumnealui era deputat democrat mi-aduc aminte doar de bine despre el”, a concretizat deputatul. Totodată, Mihai Popșoi spune că nu își poate pune mari speranțe în faptul că Alexandr Stoianoglo, dacă va fi desemnat șeful Procuraturii Generale, va intenta dosare pe finanțarea externă a Partidului Socialiștilor, pe interese obscure de afaceri ale membrilor PSRM. „Acest lucru e o bilă neagră din start pentru domnul Stoianoglo”, a continuat deputatul.

Ieri, Consiliul Superior al Procurorilor i-a propus șefului statului candidatura lui Alexandr Stoianoglo pentru numirea în funcția de procuror general. În urma desfășurării probei interviului, Stoianoglo a fost anunțat candidatul cu cel mai mare punctaj.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău