Vladimir Bolea: Procurorul general trebuie să explice cetățenilor cum s-a produs frauda bancară

  • 21 Decembrie 2019 10:31
Vladimir Bolea: Procurorul general trebuie să explice cetățenilor cum s-a produs frauda bancară

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, trebuie să ducă la bun sfârșit dosarul privind furtul miliardului și să le explice clar cetățenilor Republicii Moldova cum s-a produs frauda bancară, cine se face vinovat și cum a avut loc concret acest furt. De această părere este deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Vladimir Bolea. Potrivit lui, sunt câteva dosare de rezonanță care vor demonstra sau nu dacă justiția a început să funcționeze.

Invitat în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, Bolea a menționat că comisia parlamentară care s-a ocupat de studierea acestei chestiuni a prezentat unele nume care ar fi implicate în furtul miliardului, însă deputații nu sunt anchetatori ca să desfășoare anchete și să aducă anumite acuzații.

Potrivit lui, dacă Procuratura se va ocupa de cele mai răsunătoare dosare printre care caracterul captiv al statului, furtul miliardului, acest lucru va vorbi despre faptul că justiția a început să lucreze în Republica Moldova.

Deputatul socialist Vasile Bolea susține că în ceea ce privește furtul miliardului, Guvernul Republicii Moldova caută soluții pentru a retrage de pe umerii bugetului o parte din dobânda pe care o achită pentru garanțiile de stat acordate pentru acoperirea fraudei bancare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău