Vladimir Bolea: Până în anul 2025 urmează să fie finalizată delimitarea terenurilor agricole din Rep. Moldova

  • 16 Ianuarie 18:17
Vladimir Bolea: Până în anul 2025 urmează să fie finalizată delimitarea terenurilor agricole din Rep. Moldova

Proiectele Planului Național de Dezvoltare pentru anii 2023-2025 și Planului de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023 au fost discutate astăzi, 16 ianuarie, în cadrul unor consultări publice. Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat că până în anul 2025 urmează să fie finalizată delimitarea terenurilor agricole din Rep. Moldova, transmite Radio Chișinău.

De asemenea, în contextul aderării la Uniunea Europeană, legislația în domeniul agrar urmează să fie armonizată cu cea europeană:

„Noi sperăm că până în anul 2025 să finalizăm delimitarea terenurilor agricole din Rep. Moldova, intabularea cu numere cadastrale și evident crearea hărții digitale a terenurilor din Rep. Moldova, astfel încât toate acele trei milioane trei sute de mii de hectare să se regăsească până la ultimul metru în acea hartă digitală, lucru care o să ușureze foarte mult munca agricultorilor din Rep. Moldova. Noi avem foarte mult de lucru și ministerul cu capacitățile sale nu poate face față, din acest considerent deja ne-am adresat la USAID, la delegația Uniunii Europene și deja suntem în discuții foarte extinse, tot ceea ce ține de armonizare este un amplu proces. Până în anul 2030, dacă noi avem de gând să depunem cerere de aderare la Uniunea Europeană, numărul total de acte legislative care trebuie să fie armonizate la nivel de Ministerul Agriculturii se ridică la cifra de 1.000. De aceea, conlucrarea și colaborarea cu asociațiile de profil este vitală pentru minister și pentru îndeplinirea scopurilor în sine”, a declarat Vladimir Bolea.

Amintim că în perioada 16 – 24 ianuarie 2023, Cancelaria de Stat a lansat consultări publice pentru proiectele Planului Național de Dezvoltare pentru anii 2023-2025 și Planului de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău