Vladimir Bolea divulgă câți deputați vor face parte din cele două fracțiuni ale ACUM

  • 27 Martie 2019 08:34
Vladimir Bolea divulgă câți deputați vor face parte din cele două fracțiuni ale ACUM

Deputatul Vladimir Bolea, spune că, urmare a constituirii a două fracțiuni din rândul deputaților aleși pe lista blocului electoral ACUM, o fracțiune va avea 14 parlamentari, iar cealaltă – 12. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii „Reflector analitic” de la postul de televiziune Accent TV, transmite IPN.

Deputatul menționează că la etapa actuală nu s-a schimbat nimic în percepția blocului ACUM la nivel de credibilitate în raport cu Partidul Socialiștilor sau Partidul Democrat, astfel ca blocul să își schimbe retorica și să înceapă negocierile directe cu acestea. În opinia lui, nu există retorică pre-electorală și post-electorală: „dacă vorbești un adevăr, el este același și permanent”.

„Faptele pe care le facem noi acum nu înseamnă nimic altceva decât o modalitate prin care noi încercăm, pe platformă de Parlament, să începem niște discuții cu jucătorii politici din legislativ, care au declarat sus și tare că unicele lor interese sunt prosperitatea Republicii Moldova,. Dar, ca să prospere această țară, este nevoie de un stat de drept care lipsește cu desăvârșire la etapa actuală”, afirmă Vladimir Bolea. Deputatul spune că blocul a venit cu oferta de Guvern minoritar pentru toți parlamentarii. Potrivit lui, discuțiile vor fi purtate pe platforma parlamentară.

Juristul Partidului Socialiștilor, Fadei Nagacevschi, speră că discuțiile pe care le-a inițiat cu liderii partidele președintele Igor Dodon constituie un început pentru eventuale negocieri între formațiuni. Potrivit lui, în politică există o asemenea formulă de negociere când cineva înaintează unele condiții imposibile pentru ca să se poată tăia din acestea în cadrul negocierilor. „Nu știu pe cât este de sinceră poziția blocului ACUM și dacă este dispus în realitate să negocieze”, a menționat Fadei Nagacevschi.

Valeriu Ghilețchi, ex-deputat, spune că nu este real scenariul propus de blocul ACUM în ceea ce privește candidaturile propuse de acesta la funcțiile de președinte al Parlamentului și de premier pentru că aceasta presupune negocieri cu alte partide politice. În opinia lui, orice bătălie politică trebuie să se încheie la urmă cu un armistițiu. Pentru a scoate țara din captivitate, așa cum declară blocul ACUM, este nevoie de putere. Prin declarații politice nimeni nu va scoate țara din captivitate, consideră fostul parlamentar.

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău