Vladimir Bolea a respins speculațiile privind lipsa de stocuri de semințe de floarea-soarelui

  • 27 Martie 16:44
Vladimir Bolea a respins speculațiile privind lipsa de stocuri de semințe de floarea-soarelui

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a reacționat după ce „TransOil” a întrerupt activitatea la uzina „Floarea Soarelui”, cea mai mare din țară. Într-o postare pe Facebook, viceprim-ministrul a respins speculațiile privind lipsa de stocuri de semințe de floarea-soarelui și a anunțat o ședință de lucru pe acest subiect, programată pentru aprilie.

„Astăzi, stocul de semințe de floarea-soarelui în Moldova constituie aproximativ 350 mii tone, deci, oricare declarație care invocă lipsă de stocuri este una speculativă. De cealaltă parte, politica de preț trebuie să fie una obiectivă, corectă și responsabilă față de consumatorul final de ulei. Pentru a proteja producătorii de cereale și pentru a contribui la crearea unui lanț valoric complet a fost prelungită perioada de licențiere a importului de grâu, porumb și semințe de flaorea soarelui, care este un instrument de echilibrare a poziției distrorsionate din piață.

Eliminând declarațiile politice și bazându-ne strict pe componenta economică, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va asigura o platformă de dialog între producătorii de cereale și procesator, fiecare să vină cu cifrele reale și corecte, pentru ca să putem lua decizii și să identificăm soluții viabile până la recolta nouă de floarea-soarelui.

Luni, 1 aprilie, în cadrul ministerului va avea loc o ședință de lucru între producătorii de cereale și procesator pentru a identifica soluții rezonabile, dar întâi de toate corecte în raport cu cei 2,5 mln de consumatoriii finali de ulei”, se arată în mesajul ministrului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău