Vladimir Andronachi a fost eliberat din arest la domiciliu

  • 11 August 2023 16:29
Vladimir Andronachi a fost eliberat din arest la domiciliu

Procuratura Anticorupție aduce la cunoștință societății asupra faptului că prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 11 august a fost respins demersul acuzatorului de stat de prelungire a măsurii preventive ”arestarea la domiciliu” în privința inculpatului Andronachi Vladimir și respectiv a fost admisă cererea părții apărării privind înlocuirea măsurii preventive din arestarea la domiciliu în garanția personală.

În acest sens, măsura preventivă ”garanția personală” s-a admis de către instanță la cererea a patru persoane garante.

Ziarul de Gardă menționează că pentru „garanții” ar fi Un preot, doi primari din raionul Cahul și o pensionară care deține Ordinul „Gloria Muncii” .

Vladimir Andronachi este acuzat de escrocherie și spălarea banilor în proporții deosebit de mari, prin participare în calitate de organizator, instigator și autor în interesul unei organizații criminale. Vladimir Andronachi a fost reținut pe 2 noiembrie 2022. Pentru infracțiunile comise legea prevede pedeapsa maximă cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău