Vlad Țurcanu: Visul lui Igor Dodon este să transforme R.Moldova într-un stat vasal al Rusiei (Ora de Vârf)

  • 11 Octombrie 2017 23:51
Vlad Țurcanu: Visul lui Igor Dodon este să transforme R.Moldova într-un stat vasal al Rusiei (Ora de Vârf)

Federația Rusă va accepta să-și deschidă piața pentru produsele noastre doar în cazul în care noi vom capitula pe toate pozițiile. Acesta este visul lui Igor Dodon, de a transforma Republica Moldova într-un stat vasal al Rusiei, el urmând să fie vătaful șef al provinciei, consideră analistul politic Vlad Țurcanu.

Acesta a remarcat în emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău, că Igor Dodon, aflat la Soci, și-a justificat neputința și lipsa de perspectivă a vederilor sale politice, victimizându-se și spunând că din cauza unor factori interni, nu reușește să-și pună în aplicare promisiunile electorale. În același timp, Federația Rusă nu este disponibilă, de a renunța, cel puțin la embargourile instituite anterior, ca să nu mai vorbim de trupele sale din Transnistria, a subliniat Vlad Țurcanu.

„Și de data aceasta Igor Dodon a repetat niște deziderate și realizări iluzorii, care țin de UEA, și se știe că Igor Dodon își dorește să înscrie RM în această organizație, de asemenea câteva referiri despre muncitorii noștri din Rusia și exportul de fructe și legume. Dar ca de fiecare dată Igor Dodon a trecut cu vederea lipsa de disponibilitate a FR de a renunța cel puțin la embargourile instituite anterior, ca să nu mai vorbim de trupele sale din Transnistria.

Este evident că Igor Dodon prin politica sa duce Republica Moldova într-o stare de izolare față de comunitatea internațională. Din fericire nu este singurul decident din această țară, dar cu politica sa primitivă, Igor Dodon taie căile de comunicare cu alte entități din străinătate decât Federația Rusă. Să mai spune aici că și Partidul Democrat a avut o contribuție la deteriorarea relațiilor noastre cu Uniunea Europeană prin insistența sa de a schimba sistemul electoral.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău