Vlad Țurcanu: Retorica liderului de la Tiraspol, semnal al impasului în care au intrat autoritățile separatiste (Ora de Vârf)

  • 18 Iulie 2017 17:29
Vlad Țurcanu: Retorica liderului de la Tiraspol, semnal al impasului în care au intrat autoritățile separatiste (Ora de Vârf)

Afirmațiile pretinsului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, potrivit cărora ”R. Moldova și Ucraina au reaprins fitilul care poate provoca o explozie”, după deschiderea, ieri, a punctului comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei de stat „Cuciurgan-Pervomaisc”, reprezintă ultimul refugiu al administrației separatiste, în opinia comentatorului politic Vlad Țurcanu.

Acesta a afirmat în emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău că atunci când se recurge la o asemenea retorică, e un semn al impasului în care au intrat autoritățile separatiste, ale căror declarații sunt coordonate, de fiecare dată, cu autoritățile rusești.

„Ar fi trebuit să fim conștienți de șansa istorică pe care o avem în raport cu regiunea Transnistreană care la ora actuală este fără prea multe soluții exonomice, fără soluții militare. Și în realitate se pot găsi modalități să dictăm noi condiții. Dar în realitate nu știu dacă asta se întâmplă. S-ar putea ghici îndărătul unor acțiuni ciudate ale autorităților de la Chișinău, anumite cedări care ne stau la îndemână. Deși avantajele pe care le avem în prezent nu sunt rodul unor eforturi de-ale noastre. Ne-am pomenit cu aceatsă situație avantajoasă datorită, dacă putem spune așa, războiului din Ucraina și schimbării pe care a făcut-o Ucraina peste noapte după ce a fost atacată de Federația Rusă în estul statului. Iată de ce trebui să fin conștineți de ce putem beneficia dacă am avea voință politică și mai ales clarviziune”, a subliniat analistul politic. 

Amintim că Vadim Krasnoselski, susține că decizia privind deschiderea punctului comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei de stat „Cuciurgan-Pervomaisc”, a fost luată pe la spatele Tiraspolului, fără un acord cu privire la această chestiune.

Potrivit site-ului de știri de la Tiraspol, Novostipmr.com, Vadim Krasnoselski s-a plâns că nimeni nu a negociat această problemă cu el, dar nici cu colegii săi, iar punctul comun de trecere a frontierei nu ar fi în beneficiul Transnistriei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chişinău
22 °C
cer senin
Umiditate:60 %
Vint:3,1 m/s
Sat
18 °C
Sun
18 °C
Mon
21 °C
Tue
19 °C
Wed
21 °C

Curs oficial BNM 24 Mai 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0787 -0.0077
USD 18.0329 0.0479
RON 4.2187 0.0007
UAH 0.6843 0.0004
RUB 0.2785 -0.0017
Arhivă Radio Chișinău