Vlad Țurcanu: Prezența unioniștilor în viitorul Parlament este o necesitate

  • 11 August 2018 08:45
Vlad Țurcanu: Prezența unioniștilor în viitorul Parlament este o necesitate

Prezența unor politicieni care se identifică cu tot ceea ce este românesc în Parlamentul Republicii Moldova este o condiție care nu derivă din ambițiile politice ale unora – este o necesitate, consideră fostul consilier prezidențial, analistul politic Vlad Țurcanu, citat de IPN.

În opinia sa, doar astfel ar putea fi reluate unele procese abandonate de conexiune energetică, rutieră, comercială, mediatică, culturală.

„Am avut în trecut forțe politice de centru în Republica Moldova care nu s-au preocupat foarte mult de aceasta”, a subliniat Vlad Țurcanu, într-o emisiune la 10TV, 

Potrivit analistului politic, misiunea politicienilor unioniști din Republica Moldova este să pună în aplicare toate proiectele care trenează de peste două decenii și au ținut în țarc populația Republicii Moldova care oricum a plecat, dar în condiții vitrege, ceea a adus țara în situația democrafică actuală.

Analistul consideră că tabăra unionistă actualmente nu are un lider, dar are destui oameni valoroși care ar trebui identificați și susținuți de întreaga mișcare. Abia după asta ar trebui să se lanseze negocieri cu PAS și PPDA pentru participare în comun la alegeri, este de părere analistul. Dacă aceste negocieri nu vor fi acceptate, unioniștii nu vor avea alternativă decât să candideze în circumscripții uninominale și pe liste.

„Riscul este ca acele câteva partide care încearcă să capitalizeze oarecum voturile alegătorilor pro-unioniști vor participa toate la alegeri. Acesta este un scenariu de evitat ca să nu asistăm la o situație similară cu cea de la alegerile locale din Chișinău”, a declarat Vlad Țurcanu.

„Unioniștii ar trebui să identifice un grup de persoane care să poată să negocieze cu actuala opoziție din stradă pentru ca unioniștii să fie reprezentați în Parlament. Care vor fi aceștia, chiar nu cred că este important”, a subliniat el.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
28 °C
cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Mon
19 °C
Tue
19 °C
Wed
17 °C
Thu
18 °C
Fri
18 °C

Curs oficial BNM 19 Mai 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0977 -0.0000
USD 17.9332 -0.0000
RON 4.2210 -0.0000
UAH 0.6805 -0.0000
RUB 0.2781 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău