Vlad Țurcanu: Numărul cetățenilor care își doresc o apropiere de România a crescut (Ora de Vârf)

  • 27 Martie 2018 19:21
Vlad Țurcanu: Numărul cetățenilor care își doresc o apropiere de România a crescut (Ora de Vârf)

Chiar dacă partidele proromânești din Republica Moldova au dezamăgit sau s-au compromis, numărul cetățenilor care își doresc o apropiere de România a rămas același sau chiar a crescut, observă comentatorul politic Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.  

Totodată, el deplânge faptul că autoritățile de la Chișinău nu au organizat o ședință comună ale celor două Parlamente.

„Bineînțeles, evenimentul ar fi meritat o ședință comună ale celor două Parlamente. Dar, deși în Parlamentul de la Chișinău avem 64, după informații care n-au căpătat confirmare oficială, calculele politice de la Chișinău au făcut ca această reuniune să nu se producă. Autoritățile actuale preferă o relație pragmatică. L-am auzit astăzi pe dl Candu vorbind despre afacerile care trebuie dezvoltate între cele două maluri ale Prutului. Și asta, dar nu doar asta, am spune.

Mai devreme sau mai târziu trebuie sau va trebui că speculațiile pe marginea elementelor de identitate națională să fie îndepărtate, ceea nu s-a reușit în toți acești ani din 1991 încoace. Românilor din RM li s-a spus tot timpul că nu e momentul să-și manifeste opțiunea identitară, au fost țistuiți sau, și mai rău, induși în eroare de forțe politice care doar au profitat de opțiunea proromânească a cetățenilor. Am observat un fenomen extrem de interesant: chiar dacă partidele proromânești, declarate ca atare (nu neapărat au confirmat prin acțiuni) care au dezamăgit sau s-au compromis, electoratul proromânesc a rămas acolo, ferm, neclintit. Nu s-a împuținat numărul cetățenilor care își doresc o apropiere de România. Dimpotrivă.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău