Vlad Țurcanu: Inițiativa socialiștilor de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale, precum și cea privind statutul limbii ruse, sunt acțiuni concertate și provocatoare, care vor crea turbulențe în societate

  • 26 Noiembrie 2020 13:04
Vlad Țurcanu: Inițiativa socialiștilor de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale, precum și cea privind statutul limbii ruse, sunt acțiuni concertate și provocatoare, care vor crea turbulențe în societate

Inițiativa socialiștilor de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale, precum și cea privind statutul limbii ruse, sunt acțiuni concertate și provocatoare, care vor crea turbulențe în societatea moldovenească, mai ales că nici în prezent  aceste prevederi ale legislației audiovizuale nu sunt respectate în totalitate, subliniază comentatorul politic și expertul media Vlad Țurcanu.

„Este o acțiune concertată, pe care socialiștii au inițiat-o pentru a atrage atenția asupra lor, după ce au văzut că se încadrează într-o tendință de descreștere a popularității. Bineînțeles, sunt niște acțiuni provocatoare, prin care socialiștii doresc să se reinventeze, sperând ca prin asemenea acțiuni să li se dea replica, iar ei după aceea să poată reveni în prim-planul politicii moldovenești.

Tendința despre care vorbeam este una care nu-i avantajează – mai devreme sau mai târziu socialiștii vor trebui să se retragă în opoziție, în viitorul Parlament, de exemplu. Pentru ca să poată conta în desfășurarea evenimentelor ulterioare, ei au recurs la asemenea acțiuni, care vor crea turbulențe în societatea moldovenească. Nu avem nevoie de asemenea discuții și acțiuni care să polarizeze societatea, mai ales că în ceea ce privește Codul Audiovizualului, nici procentul actual nu este respectat din cauza unui Consiliu al Audiovizualului care este slugarnic în fața socialiștilor. Dar propunerea pe care au făcut-o ei este verbalizată pentru  a se porni discuții și pentru a produce un fel de încrâncenare. Este evident că nu se va accepta ca Legea din 2018 să fie modificată de o asemenea manieră în care se pronunță socialiștii”, a declarat Vlad Țurcanu. 

Amintim că deputații PSRM au lansat recent și o inițiativă legislativă privind statutul limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova. Autorii celor două proiecte, ambele înregistrate în Parlament la data de 23 noiembrie, sunt deputații socialiști Bogdan Țîrdea, Vasile Bolea și Adrian Lebedinschi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău