Vlad Țurcanu: Eventualele înțelegeri dintre Putin și Dodon ar putea costa scump R.Moldova (Ora de vârf)

  • 17 Ianuarie 2017 16:26
Vlad Țurcanu: Eventualele înțelegeri dintre Putin și Dodon ar putea costa scump R.Moldova (Ora de vârf)

Rusia ar putea să-i impune niște condiții dure Republicii Moldova pentru restabilirea relațiilor comerciale sau a identificării unei soluții de reglementare a conflictului transnistrean, a declarat în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău analistul politic Vlad Țurcanu.

Expertul a menționat că Rusia a demonstrat în repetate rânduri atât în relațiile cu Republica Moldova, cât și cu alte state că nu poate fi un partener de încredere și că poate în orice moment să perturbe relațiile comerciale pentru a obține dividende politice.

În acest sens, Vlad Țurcanu a făcut referire și la eventualele înțelegeri dintre Igor Dodon și președintele rus Vladimir Putin în privința reglementării transnistrene.

„Rușii condiționează orice raport comercial de niște înțelegeri politice de principiu care nu ne sunt favorabile. Și vom vedea, probabil, care vor fi polițele pe care le vom plăti în eventualitatea în care Igor Dodon va consimți să aibă o înțelegere pe segmentul transnistrean, de exemplu, cu președintele Putin.”

Vlad Țurcanu a mai menționat că deși Rusia rămâne o piață importantă pentru Republica Moldova, totuși, datele statistice arată că marea majoritate a producției are ca destinație piața Uniunii Europene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău