Vlad Țurcanu: ”Eu cred că și Igor Dodon mizează pe șarmul fostei sale concurente de la prezidențiale, el având frustrarea de a fi respins în Occident pentru vederile sale ”

  • 01 Iulie 18:13
0%

Relansarea proceselor de modernizare a Rep. Moldova depinde de factorii externi, iar în aceste condiții este important faptul că liderii europeni au în persoana noului premier de la Chișinău un partener de discuție care se face înțeles, susține comentatorul Vlad Țurcanu, cu referire la vizitele Maiei Sandu la București și Bruxelles, relatează Radio Chișinău.

Potrivit analistului, Maia Sandu este o politiciană familiară cu stilul occidental pe care l-a cunoscut în cadrul angajamentelor sale profesionale, inclusiv peste ocean, cea ce va facilita comunicarea cu partenerii externi.

Și Igor Dodon, care are frustrarea de a fi respins în occident pentru viziunile sale și socialiștii care afectiv sunt legați de Rusia dar știu de unde vin banii și progresul, ar avea de câștigat de pe urma vizitelor Maiei Sandu peste hotare, a declarat Vlad Țurcanu în emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău:

Maia Sandu și-a făcut o presă foarte bună peste hotare în ultimele săptămâni, acordând interviuri, și în felul acesta și-a pregătit terenul pentru  bună conlucrare cu omologii săi și cu diverși alți demnitari. Mai ales după sentimentele neplăcute pe care le-a lăsat fosta guvernare, una declarând și alta făcând pe plan intern. Eu cred că și Igor Dodon mizează pe șarmul fostei sale concurente de la prezidențiale, el având frustrarea de a fi respins în Occident pentru vederile sale și pentru modul în care se poziționează față de unele subiecte internaționale. Și socialiștii ar avea de câștigat pentru că ei se raportează la Federația Rusă din punct de vedere afectiv, dar din puncte de vedere pragmatic, ei înțeleg foarte bine de unde vin banii și progresul”, a spus Vlad Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
10,32 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,5 m/s
Mon
17 °C
Tue
17 °C
Wed
17 °C
Thu
16 °C
Fri
16 °C

Curs oficial BNM 20 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3507 -0.0000
USD 17.4143 -0.0000
RON 4.0695 -0.0000
UAH 0.7026 -0.0000
RUB 0.2721 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău