Vlad Țurcanu, despre ezitările PD privind subiectul Unirii: Nu poți evolua în raporturile cu România fără asumarea adevărului istoric (Ora de Vârf)

  • 28 Februarie 2018 17:15
Vlad Țurcanu, despre ezitările PD privind subiectul Unirii: Nu poți evolua în raporturile cu România fără asumarea adevărului istoric (Ora de Vârf)

Ezitările Partidului Democrat privind subiectul Unrii pot fi înțelese din punct de vedere politic, susține analistul politic Vlad Țurcanu.

El a explicat în emisiunea Ora de vârf de la Radio Chișinău că PD, cu zeci de deputați care împărtășesc retorica lui Igor Dodon, vrea să evite tensiunile cu aceștia.

Însă nu poți evolua în raporturile cu România și Uniunea Europeană fără asumarea adevărului istoric, a declarat Vlad Țurcanu.

„Vorbim nu doar despre un eveniment al României, așa cum, în cel mai pur stil stalinist, încearcă să se sugereze în Republic Moldova. Ne referim la un eveniment de mare însemnătate din istoria acestui teritoriu. Primii care ar trebui să insiste pentru marcarea acestui eveniment am fi chiar noi. Actul unirii l-au săvârșit străbuneii noștri, mai vizionari, mai patrioți și Unirea de la 27 martie a produs prosperare în Basarabia. Lumea a fost alfabetizată, satele primenite, infrastructura îmbunătățită. Populația Basarabiei n-a trecut prin înfometarea din Ucraina, Golodomor, care a produs peste 6 milioane de victime. Ne-a venit rândul foarte repede, peste un deceniu, când au murit după același scenariu aplicat de autoritățile sovietice în acest teritoriu”, a subliniat analistul politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău