Vlad Țurcanu: Declarația Comitetului Parlamentar de Asociere UE-R.Moldova e mai dură decât era de așteptat

  • 23 Mai 2017 16:17
Vlad Țurcanu: Declarația Comitetului Parlamentar de Asociere UE-R.Moldova e mai dură decât era de așteptat

Declarația finală a Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova denotă o schimbare de atitudine confirmată din partea Uniunii Europene, observă comentatorul politic Vlad Țurcanu.

Potrivit analistului, această atitudine transpare și din textul rezoluției, dar și din reacția lui Mihai Ghimpu, care a recunoscut că Republica Moldova nu se mai bucură de încredere. Declarația îndeamnă autoritățile de la Chișinău să-și asume o responsabilitate față de cetățenii țării, responsabilitate care, se crea impresia, că era pasată partenerilor europeni.

Totodată, parlamentarii europeni sugerează că indiferent de opoziția unor partide care se află pentru o perioadă la guvernare, Republica Moldova este destinată Uniunii Europene, a declarat Vlad Țurcanu în emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău.

”O declarație mai dură decât m-am așteptat. Parcurgând cu privirea această rezoluție, am văzut accente pe care le-am întâlnit rar în abordările UE față de R.Moldova. Putem spune că e o abordare mai nuanțată. Parlamentarii europeni le-au sugerat și le-au spus probabil și cu text deschis în culise că e timpul ca Dvs. stimați deputați și reprezentați ai poporului să vă asumați responsabilitatea pentru cetățenii dvs. Nu noi parlamentarii europeni trebuie să ne gândim la bunăstarea cetățenilor și la drepturile pe care trebuie să le aibă, ci Dvs. în primul rând. Noi putem să vă ajutăm, dar nu putem să vă înlocuim”, a declarat Vlad Țurcanu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău