Vlad Țurcanu: Cazurile primarilor de Bălți și Chișinău, exemple pentru cei care încă n-au trecut în tabăra PD (Ora de Vârf)

  • 14 Februarie 2018 16:53
Vlad Țurcanu: Cazurile primarilor de Bălți și Chișinău, exemple pentru cei care încă n-au trecut în tabăra PD (Ora de Vârf)

Cazurile primarilor de la Chișinău și Bălți, Dorin Chirtoacă și Renato Usatâi, trebuie înțelese ca exemple care li se dau indirect acelor primari care mai rămân pe poziții și încă n-au trecut deschis în tabăra Partidului Democrat, afirmă analistul Vlad Țurcanu.

Obsesia de a controla toate zonele de influență – de la afaceri până la primării – e un element care caracterizează actuala guvernare, nedeprinsă și puțin dispusă să accepte jocul politic democratic, a subliniat Vlad Țurcanu în emisiunea Ora de vârf de la Radio Chișinău.

„După anihilarea opoziției autentice în Parlament, la începutul anului 2016, tunurile s-au pus pe primarii Chirtoacă și Renato Usatâi, doi politicieni, până la urmă, și de aceea doi poli de rezistență, care stricau socotelile centrului politic de la Chișinău, controlat de PD. De aceea trebuiau neutralizați, ceea ce s-a și întâmplat până la urmă”, spune analistul politic.

Această practică nocivă, în opinia lui Vlad Țurcanu, nu se încadrează în ceea ce numim sistem democratic și zădărnicește eforturile timide de evoluție a societății moldovenești, „pentru că îi forțează pe oameni să gândească în parametrii impuși de autoritățile centrale, obstrucționează inițiativele locale și menține verticala puterii”.

Revenind la cazurile primarilor Chirtoacă și Usatâi, acestea trebuie înțelese ca exemple care li se dau indirect acelor primari care mai rămân pe pozițiile lor și încă n-au trecut pe față în tabăra PD, concluzionează Vlad Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău