Vlad Țurcanu: Câtă vreme Igor Dodon este convenabil sistemului, el se va manifesta anacronic și zgomotos (Ora de Vârf)

  • 09 Noiembrie 2017 16:21
Vlad Țurcanu: Câtă vreme Igor Dodon este convenabil sistemului, el se va manifesta anacronic și zgomotos (Ora de Vârf)

Partidul Socialiștilor și președintele Igor Dodon își păstrează avansul față de alți actori politici din Republica Moldova, beneficiind de slăbiciunile pronunțate pe care le arată formațiunile care se prezintă ca partide proeuropene.

De această părere este analistul politic Vlad Țurcanu comentând sondajul de opinie realizat de Institutul Republican Internațional, care arată că doar trei partide ar intra în Parlament pe liste de partid, în cazul unor alegeri parlamentare anticipate.

Pentru a se menține în top, Igor Dodon nu trebuie să facă nimic, decât să opereze cu aceeași frazeologie care i-a folosit până în prezent, pentru că electoratul său nu sesizează că toate lucrurile bune care s-au întâmplat în Republica Moldova se datorează proiectului european, a subliniat Vlad Țurcanu.

Cu toate acestea, Igor Dodon are punctele sale slabe care pot fi dezvăluite de actuala guvernare, în momentul oportun, a declarat Vlad Țurcanu în cadrul emisiunii ”Ora de Vârf” de la Radio Chișinău.

„Igor Dodon, în contextul tuturor mișcărilor pe care le urmărim pe scena politică este un uriaș cu picioare de lut, așa cum era perceput regele persan Darius. La o primă adiere dinspre organele de drept și partenerii săi neoficiali de la Partidul Democrat, cred că vor putea ieși în evidență vulnerabilitățile sale care, într-un anumit moment, pot să-i fie fatale. Rămâne însă de văzut dacă pârghiile împotriva sa vor fi activate până la alegeri, sau mai degrabă după scrutinul parlamentar de anul viitor. Câtă vreme Igor Dodon este convenabil sistemului, el se va manifesta în felul său anacronic și zgomotos.”

Potrivit sondajului Institutului Republican Internațional, Partidul Socialiștilor (PSRM) ar acumula la alegerile parlamentare pe liste de partid 30% din voturi, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) – 21% și Partidul Democrat (PDM) –  8%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău