Vlad Țurcanu: Actuala guvernare dorește cu orice preț să se prezinte ca o forță proeuropeană (Ora de Vârf)

  • 10 Ianuarie 2018 18:04
Vlad Țurcanu: Actuala guvernare dorește cu orice preț să se prezinte ca o forță proeuropeană (Ora de Vârf)

Prin învestirea noilor miniștri, guvernarea dorește să se prezinte ca o forță proeuropeană în perspectiva alegerilor parlamentare, susține comentatorul politic Vlad Țurcanu, în emisiunea Ora de vârf de la Radio Chișinău. Potrivit expertului, situația derivă din faptul că Partidul Democrat și PSRM și-au împărțit, de facto, zonele de influență, socialiștilor revenindu-le electoratul cu viziuni prorusești, iar PD încercând să își consolideze imaginea de formațiune proeuropeană.

„Dincolo de incapacitatea foștilor miniștri de a genera rezultate (parțial și din cauza încorsetării lor de către partid), cred că putem admite că actuala guvernare dorește cu orice preț să se prezinte, cu ajutorul unor figuri proeuropene cum sunt Iurie  Leancă și Alexandru Tănase, ca o forță proeuropeană, proromânească în anumite situații. Pe stânga PD nu prea are ce culege, decât prin metode administrative. De aceea este vânat electoratul prooccidental.

Acum, am urmărit rezolvarea de o manieră originală, trebuie să recunoaștem, a unui impas juridic în care încăpuse actuala guvernare, determinată să-și promoveze agenda (în cazul de față remanierea guvernamentală și așa-numita lege antipropagandă, deși acest supranume este prea bombastic dacă e să ne uităm la prevederile destul de blânde pe care le conține legea).

Acest impas juridic, determinat de refuzul lui Igor Dodon de a își îndeplini atribuțiile constituționale, este o consecință directă a jocurilor politice care au permis propulsarea acestuia în funcția supremă din stat.”

Totodată, Vlad Țurcanu crede că majorității parlamentare nu-i convine să înceapă procedura de demitere a lui Igor Dodon, chiar dacă ar avea destule motive constituționale, pentru că aceasta este foarte complicată, nu garantează demiterea lui și chiar ar putea să îi ajute acestuia să-și crească ratingul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău