Vlad Țurcanu: „Vreau să cred că această atmosferă apăsătoare este vremelnică și nu înseamnă o resemnare definitivă”

  • 27 August 2017 19:19
Vlad Țurcanu: „Vreau să cred că această atmosferă apăsătoare este vremelnică și nu înseamnă o resemnare definitivă”

La 26 de ani de independență, statul Republica Moldova nu arată foarte bine, în mod categoric, a menționat comentatorul politic Vlad Țurcanu, la emisiunea „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău. 

În opinia sa, deși societatea traversează o depresie colectivă, nu ar trebui ca cetățenii să-și deplângă soarta sau să considere pierdută definitiv cauza Republicii Moldova. 

„Vreau să cred că această atmosferă apăsătoare este vremelnică și nu înseamnă o resemnare definitivă. În timp, nemulțumirea clocotește, pe undeva e una surdă, se va coagula în mișcări de progres, de propășire, care ar putea să ajute la remedierea multora dintre hibele pe care le avem.  Da, unii au plecat, mulți, au renunțat să mai spere că își pot construi un destin acasă. Dar cred că  vor apărea energii care să ne aducă într-un punct în care să avem încredere să putem construi ceva”, a spus analistul politic. 

Vlad Țurcanu a menționat, de asemenea, că obținerea independenței a fost o izbândă pentru cetățeni și a spus că în acei ani „ am avut oameni în acea perioadă care s-au ridicat la înălțimea vremurilor pe care le-au trăit, chiar dacă unii au dezamăgit după aceea, dar prestația lor, curajul lor și determinarea de care au dat dovadă ne-au făcut să înțelegem că putem face mai multe”. 

Comentatorul politic a subliniat că cetățenii Republicii Moldova nu sunt singuri, menționând aici ajutorul pe care ni-l oferă România, dar și faptul că vecinul din vest, Ucraina, reprezintă „o stavilă naturală împotriva unei anexări ipotetice”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău