Vlad Țurcanu: „Încăpățânarea procurorului de a rămâne în funcție a generat speculații cu privire la faptul că Vlad Plahotnic încă ar mai avea influență în R. Moldova”

  • 10 Iulie 2019 13:27
Vlad Țurcanu: „Încăpățânarea procurorului de a rămâne în funcție a generat speculații cu privire la faptul că Vlad Plahotnic încă ar mai avea influență în R. Moldova”

„Noua putere de la Chișinău i-a găsit ac de cojoc Procurorului General care se împricinează să nu demisioneze, comentează analistul politic, Vlad Țurcanu, într-un articol pentru Podul.ro. Soluția pentru detronarea lui Eduard Harunjen a fost identificată în ilegalitățile de procedură care au fost admise la numirea sa în funcție, în 2016. Mai exact, a fost constatat faptul că a existat un conflict de interese între Harunjen și Consiliul Superior al Procurorilor, care l-a desemnat în funcție”.

„Încăpățânarea procurorului de a rămâne în funcție a generat speculații cu privire la faptul că Vlad Plahotnic încă ar mai avea influență în Republica Moldova, scrie analistul politic, observând că numai Procuratura Generală ar  fi  rămas loială regimului, dat fiind faptul că și-au depus mandatele de judecători de la Curtea Constituțională, membrii CEC. Demisii în lanț s-au produs la Primăria Chișinăului, în Poliție, Serviciul Vamal.

Cu toate acestea este  o chestiune de timp până când Eduard Harunjen va fi disponibilizat, asta neînsemnând că el însuși ar reprezenta o miză specială pentru actuala putere, deși este principalul responsabil de eșecul de a elucida frauda bancară din 2014”, mai scrie Vlad Țurcanu.

Amintim că, marți, 9 iulie, majoritatea Parlamentară a votat un proiect de hotărâre prin care constată că Eduard Harunjen nu era eligibil pentru funcția de procuror general. Eduard Harunjen a fost numit procuror general al Republicii Moldova în decembrie 2016.

Sursa:Podul.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău