Vlad Kulminski, la întrevederea cu reprezentanții Moscovei: R.Moldova pledează pentru un dialog deschis și constructiv, inclusiv în privința chestiunilor pe care avem poziții diferite

  • 08 Octombrie 2021 16:55
Vlad Kulminski, la întrevederea cu reprezentanții Moscovei: R.Moldova pledează pentru un dialog deschis și constructiv, inclusiv în privința chestiunilor pe care avem poziții diferite

Delegația condusă de viceprim-ministrul Vladislav Kulminski, aflată într-o vizită de lucru la Moscova, a avut întrevederi cu viceministrul rus al afacerilor externe, Andrei Rudenko, șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak, președintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, Grigori Karasin.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, părțile au constatat și importanța intensificării negocierilor în vederea încheierii contractului de procurare a gazelor naturale. „Un subiect aparte l-a constituit procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, se mai arată în comunicat. 

De asemenea, în cadrul întrevederilor, părțile au făcut „un schimb de opinii detaliat și constructiv pe întreg spectrul subiectelor de pe agenda relațiilor bilaterale”. „Vicepremierul Kulminski a comunicat interesul Republicii Moldova de a dezvolta o cooperare bilaterală pragmatică, bazată pe respect reciproc. Republica Moldova pledează pentru un dialog deschis și constructiv, inclusiv în privința chestiunilor pe care avem poziții diferite. A fost subliniată importanța avansării dialogului politic, inclusiv pe filiera ministerelor de externe și contactelor parlamentare. De asemenea, a fost discutat subiectul relansării activității Comisiei interguvernamentale privind cooperarea comercial-economică”, potrivit comunicatului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău