Vlad Filat și Grigore Petrenco, vizitați de o Comisie APCE

  • 22 Februarie 2016 08:16
Vlad Filat și Grigore Petrenco, vizitați de o Comisie APCE

Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Valentina Leskaj și Ögmundur Jonásson, efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 22-23 februarie.

Scopul vizitei  este să se informeze cu privire la recentele evoluții politice din Republica Moldova, precum și să examineze condițiile de detenție preventivă a ex-prim-ministrului Republicii Moldova, deputatul Vlad Filat și a fostului deputat Grigore Petrenco, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, pe parcursul zilei de luni, 22 februarie, co-raportorii Comisiei de monitorizare a APCE vor purta discuții cu Vlad Filat și Grigore Petrenco, cu avocații acestora, precum și cu șeful Penitenciarului nr. 13, Igor Juvală. Agenda vizitei mai include întrevederi cu președintele Parlamentului Andrian Candu, vicepreședintele Liliana Palihovici, care e șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE, cu conducerea partidelor parlamentare.

Conform programului vizitei, co-raportorii vor mai purta discuții cu procurorul general, Corneliu Gurin, directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, ministrul justiției, Vladimir Cebotari, ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, viceministrul afacerilor externe și integrării europene, Daniela Cujbă, viceprim-ministrul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan.


Totodată, aceștia APCE mai au prevăzute întâlniri cu reprezentanții corpului diplomatic, ai societății civile, ai partidelor extraparlamentare și ai Congresului Autorităților Locale din Moldova.

La sfârșitul anului trecut, și președintele Comisiei de monitorizare a APCE, Stefan Schennach, a vizitat Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,7
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău