Vlad Filat își așteaptă SENTINȚA (FOTO)

  • 27 Iunie 2016 14:00
Vlad Filat își așteaptă SENTINȚA (FOTO)

La Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei continuă luni, 27 iunie, procesul fostului premier, Vlad Filat, acuzat de trafic de influență și luare de mită.

Potrivit unor surse din cadrul Procuraturii, Vlad Filat ar urma să rostească pledoaria finală înainte de pronunțarea verdictului, după care completul de judecată să se retragă pentru deliberări. În timp ce Vlad Filat se declară nevinovat și califică procesul drept o răfuială politică, procurorii cer 19 ani de închisoare pentru fostul premier.

Sediul Judecătoriei Buiucani a fost înconjurat de zeci de polițiști, mascați și ofițeri ai CNA.

Câteva zeci de persoane, printre care deputații PLDM Tudor Deliu, Maria Ciobanu, Victor Roșca și Chiril Lucinschi au protestat la intrarea în  sediul Judecătoriei Buiucani. Aceștia au scandat mesaje pro-Filat și au cerut un proces public.

În debutul ședinței avocatul Igor Popa a menționat că fostul premier ar putea renunța la ultimul cuvânt, din cauza stării sale de sănătate.

Procurorii au cerut pentru Vlad Filat 19 ani de închisoare și confiscarea averii. El ar putea să plătească o amendă de 60.000 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău