Vlad Filat, despre sistemul judecătoresc din R.Moldova. Speră că procuratura nu va rămâne spectator la o „condamnare nedreaptă”

  • 13 Iulie 13:01
Vlad Filat, despre sistemul judecătoresc din R.Moldova. Speră că procuratura nu va rămâne spectator la o „condamnare nedreaptă”

Fostul premier Vlad Filat, condamnat în 2016 la 9 ani de închisoare într-un dosar de corupție, a postat astăzi un mesaj pe Facebook, prin intermediul avocaților săi, despre modul în care  funcționează sistemul judecătoresc din R.Moldova.

El se referă, în particular, la declarațiile făcute zilele trecute în cadrul unei emisiuni televizate, de judecătoarea Ludmila Ouș de la Curtea de Apel Chișinău care a fost supusă presiunilor și intimidărilor din momentul în care a devenit membru al completului de judecată în dosarul care îl vizează pe fostul premier.

Hotărârile Judecătorilor trebuie să fie pronunțate în temeiul legii și bazate pe intima lor convingere. Orice altfel de decizii, luate sub presiune, la indicație, sub influență sau în urma unui „compromis” între judecători sunt ilegale!!!”, scrie Vlad Filat.

Fostul premier mai spune că decizia de condamnare ar fi ilegală și că în aceste condiții, procuratura ar trebui să dea o apreciere legală acestor noi circumstanțe:

Declarațiile de fapt arată cum funcționa (și încă) funcționează sistemul. Cu toate argumentele aduse de Dna Ouș, decizia de condamnarea a mea a fost ilegală. Condamnarea unui om pe nedrept nu poate fi justificată cu nimic. De aceea sper că Procuratura nu va rămâne spectator și va da aprecierea legală a acestei noi circumstanțe”, afirmă fostul premier.

Vlad Filat mai atrage atenția și la felul în care el a fost condamnat:

”… dosarul meu a creat un precedent și arată foarte clar modul cum s-a procedat în Republica Moldova în realizarea scopurilor politice sau economice, lichidând oponenții, folosind procurori și judecători, de fapt totul, fără nici o limită”.

Vlad Filat a fost condamnat, în 2016, la 9 ani de închisoare, pentru luare de mită și trafic de influență în baza autodenunțului deputatului Ilan Șor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chişinău
10,47 °C
ceață
Umiditate:93 %
Vint:1 m/s
Tue
17 °C
Wed
16 °C
Thu
17 °C
Fri
17 °C
Sat
17 °C

Curs oficial BNM 14 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3962 -0.0000
USD 17.5906 -0.0000
RON 4.0831 -0.0000
UAH 0.7171 -0.0000
RUB 0.2716 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău