Vlad Filat: Republica Moldova va cere amânarea aplicării Acordului energetic european

  • 01 Octombrie 2012 11:12
Vlad Filat: Republica Moldova va cere amânarea aplicării Acordului energetic european

Republica Moldova nu poate să iasă din Comunitatea Energetică Europeană, dar va solicita extinderea termenelor de implementare a Pachetului energetic european III, până în 2020.

Republica Moldova va cere amânarea aplicării Acordului energetic european până în 2020, a declarat, astăzi, premierul Vlad Filat. El a afirmat că Republica Moldova nu poate să iasă din Comunitatea Energetică Europeană, dar că va solicita extinderea termenelor de implementare a Pachetului energetic european III, în cadrul Interministerialei, care va avea loc pe 18 octombrie la Muntenegru.  Potrivit premierului, această perioadă ar fi suficientă pentru reorganizarea Moldovagaz, ceea ce ar oferi garanții pentru investițiile Gazprom.

Premierul Filat a avut aseară o întrevedere cu șeful guvernului rus Dmitrii Medvedev, în care au discutat despre problema gazelor livrate de Federația Rusă. Anterior autoritățile ruse au declarat că ar putea reduce prețul de livrare a gazului, dacă Republica Moldova va renunța la Tratatul energetic european și va fi rezolvată problema datoriilor față de Gazprom.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău