Vlad Bercu: Lipsa unui acord cu FMI înseamnă LIPSA de credibilitate și de investiții

  • 22 Septembrie 2015 18:02
Vlad Bercu: Lipsa unui acord cu FMI înseamnă LIPSA de credibilitate și de investiții

Decizia Fondului Monetar Internațional de a nu mai negocia un nou Memorandum cu Republica Moldova este dictată de demisia guvernatorului BNM, a declarat în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău analistul economic Vlad Bercu. Potrivit expertului, aceasta este cauza principală deoarece guvernatorul Băncii Centrale este un actor important în relațiile cu FMI. Vlad Bercu…

Decizia Fondului Monetar Internațional de a nu mai negocia un nou Memorandum cu Republica Moldova este dictată de demisia guvernatorului BNM, a declarat în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău analistul economic Vlad Bercu. Potrivit expertului, aceasta este cauza principală deoarece guvernatorul Băncii Centrale este un actor important în relațiile cu FMI. Vlad Bercu a mai declarat că lipsa unui acord cu FMI este un semnal prost pentru investitorii străini de a veni în Republica Moldova.

”Demisia lui Dorin Drăguțanu a fost cauza principală pentru că sunt doi actori-cheie care negociază cu FMI – guvernatorul BNM și prim-ministrul. Deși, șef al grupului de experți este ministrul economiei, dar actorii-cheie care decid politicile în domeniul financiar-bancar sunt  guvernatorul BNM și prim-ministrul. Cred că demisia a fost o surpriză și pentru experții Fondului. Aceasta lovește în credibilitatea țării. Lipsa de credibilitate înseamnă și lipsa de investiții, lipsa de atenție a marilor investitori”, a declarat Vlad Bercu.

Interviul cu analistul Vlad Bercu poate fi ascultat aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău