Viziunea strategică privind asigurarea securității cibernetice a fost consultată public la Guvern

  • 25 Mai 2023 19:50
Viziunea strategică privind asigurarea securității cibernetice a fost consultată public la Guvern

Viziunea strategică privind asigurarea securității cibernetice a țării noastre a fost discutată în cadrul consultărilor publice, desfășurate în contextul elaborării Strategiei Securității Naționale. Experții din domeniul securității cibernetice, reprezentanți ai societății civile și instituțiilor guvernamentale, precum și cei ai mediului academic și privat, au vorbit despre acțiunile imediate și cele de lungă durată pentru sporirea rezilienței cibernetice a țării noastre, transmite Guvernul R. Moldova.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că, odată cu declanșarea războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei, țara noastră a devenit ținta amenințărilor și atacurilor hibride. Pentru contracararea acestora, autoritățile se vor concentra pe consolidarea măsurilor de securitate cibernetică, protejarea cetățenilor și asigurarea unei funcționări corespunzătoare a infrastructurii critice.

„Securitatea cibernetică devine și mai importantă, odată cu extinderea agendei digitale a Guvernului. Prin urmare, este necesar să promovăm o cultură a securității cibernetice în întreaga societate, dar și să ne implicăm activ în colaborarea cu partenerii străini în domeniul securității cibernetice”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent Logsdon, a subliniat că țara sa va susține în continuare Republica Moldova în asigurarea securității cibernetice, opinând că acest domeniu este unul crucial în contextul în care statul nostru avansează în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

Participanii la consultările publice au discutat despre parteneriatele internaționale în ceea ce privește securitatea cibernetică și măsurile luate de Guvern pentru amplificarea răspunsului la provocările din spațiul informațional. De asemenea, a fost analizat punctul de vedere al sectorului privat asupra securității cibernetice și modalitățile de îmbunătățire a schimbului de informații între sectorul public și cel privat în domeniul securității cibernetice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău