Vizitele peste hotare ale președintelui Maia Sandu în trimestrul al IV-lea

  • 04 Ianuarie 2022 12:32
Vizitele peste hotare ale președintelui Maia Sandu în trimestrul al IV-lea

Președintele Maia Sandu a cheltuit 39,5 mii de lei pentru vizitele de lucru efectuate în ultimele trei luni ale anului 2021. Cel mai mult – 26,8 mii lei s-au cheltuit de delegația prezidențială în timpul deplasării la Paris, Franța, pentru participarea la Forumul Păcii, în perioada 11-13 noiembrie 2021.

Potrivit raportului privind deplasările de serviciu efectuate în străinătate de către personalul Aparatului Președintelui Republicii Moldova în trimestrul al IV-lea, din 26,8 mii lei cheltuiți pentru călătoria în Franța, 4,3 mii lei au fost pentru diurne, 9,3 mii lei – pentru cazare și 13,2 mii lei – pentru bilete avia. Din cadrul delegației au făcut parte președintele Maia Sandu și secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, transmite IPN.

Pentru deplasarea în Regatul Belgiei, la Bruxelles, și participarea la lucrările Summitului Parteneriatului Estic, în perioada 14-16 decembrie, delegația moldovenească din componența căreia a făcut parte președintele și secretarul general al Aparatului Președintelui, s-au cheltuit 8,2 mii de lei.

Cel mai puțin – 4,5 mii de lei a costat deplasarea delegației moldovenești la București, România, în scopul unei vizite oficiale de lucru în perioada 22-23 noiembrie. Din respectiva delegație au făcut parte: președintele Maia Sandu, secretar general al Aparatului Președintelui, Cristina Gherasimov, consilierul pentru comunicare publică, purtător de cuvânt al președintelui, Sorina Ștefîrță și specialistul principal în Secția comunicare cu mass-media a Direcției comunicare și protocol a Aparatului Președintelui, Alexandru Vdovicenco.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău