Vizita Papei Francisc în România: Sute de tineri voluntari s-au înscris la Episcopia Romano-Catolică de Iași

  • 20 Aprilie 2019 13:54
Vizita Papei Francisc în România: Sute de tineri voluntari s-au înscris la Episcopia Romano-Catolică de Iași

Aproximativ 400 de tineri care vor să ajute ca voluntari la organizarea vizitei Papei Francisc, din 1 iunie, au trimis solicitări către Episcopia Romano-Catolică de Iași. Și Inspectoratul Școlar are nevoie de voluntari pentru eveniment și a trimis o circulară prin liceele din oraș.

Aproximativ 400 de tineri s-au înscris ca voluntari pentru a ajuta la organizarea evenimentului din 1 iunie, când Papa Francisc se va afla la Iași, potrivit purtătorului de cuvânt al Episcopiei Romano Catolică, Adrian Blăjuță.

„Noi avem deja 400 de voluntari înscriși pentru evenimentul din 1 iunie. Știu că există și din partea Primăriei propunerea de a face în așa fel încât să fim ajutați, pentru că anul acesta este <Anul Tineretului> la Iași și știu că se vorbea despre faptul de a implica cât mai mulți tineri, și din Universitate, și din asociațiile de tineri și știu că se purtau discuții cu aceste asociații, pentru voluntariat. Noi îi avem deja pe cei 400 de tineri care și-au anunțat dorința să ne ajute și i-am înscris ca voluntari”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, Adrian Blăjuță.

În același timp, Inspectoratul Școlar Județean Iași a transmis o circulară către liceele din municipiu, în care se cere directorilor să înscrie ca voluntari, la vizita pe care Papa Francisc o va face pe 1 iunie, câte 50 de elevi și profesori.

„Având în vedere faptul că în ziua de 1 iunie 2019 va avea loc la Iași vizita Suveranului Pontif Papa Francisc, vă rugăm să contribuiți la buna desfășurare a evenimentului prin implicarea sub formă de voluntariat a unui număr de 50 de persoane (elevi/cadre didactice) din cadrul unității de învățământ pe care o conduceți. Activitatea de voluntariat se va desfășura pe 1 iunie 2019 în intervalul orar 12.00 - 18.00. Din cei 50 de voluntari, cel puțin 34 trebuie să aibă peste 18 ani, iar maximum 16 pot avea sub această vârstă, cu condiția ca aceștia să aibă acordul scris al părinților”, se arată în circulara trimisă liceelor.

În document se mai precizează că participanții la eveniment vor primi adeverință și contract de voluntariat.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie. Sanctitatea Sa va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc.

Prima vizită într-o țară majoritar ortodoxă și singura în România a liderului Bisericii Catolice a avut loc în perioada 7-9 mai 1999. Atunci, papa Ioan Paul al II-lea a vizitat România la invitația Patriarhului Teoctist.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău