Viticultori din R. Moldova vor implementa standarde de afaceri recunoscute în UE

  • 11 Septembrie 2022 11:55
Viticultori din R. Moldova vor implementa standarde de afaceri recunoscute în UE

Producători din sectorul vitivinicol s-au reunit în cadrul unei ședințe cu echipa Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, precum și ai Proiectului Agricultura Performantă din Moldova finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), pentru a discuta modalitățile de aplicare a standardelor de sustenabilitate în vinificație și viticultură în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Aceste discuții au avut loc în contextul în care ONVV și Proiectul Agricultura Performantă au demarat programul pilot – „Vinul Moldovei Sustenabil” – destinat evaluării afacerilor din domeniul vitivinicol conform standardelor de sustenabilitate recunoscute pe plan european.

Inițiativa se desfășoară în conformitate cu rigorile codului de sustenabilitate „Fair-and-Green”, recunoscut la nivel internațional ca sigiliul viticulturii durabile.

„Activitatea include consilierea viticultorilor și vinificatorilor pentru a-și verifica obiectivele de durabilitate, pentru ca ulterior să poată obține certificatele de sustenabilitate”, rezumă Oficiul Național al Viei și Vinului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău